Вицешампионът от миналия сезон Стефанос Циципас (Гърция)  се класира за

...
Вицешампионът от миналия сезон Стефанос Циципас (Гърция)  се класира за
Коментари Харесай

ОБЗОР: Дъждът не спря Циципас за четвъртфинал в Рим

Вицешампионът от предишния сезон Стефанос Циципас (Гърция)  се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Мастърс " в Рим с награден фонд от 7,7 милиона евро.

Поставеният под номер 5 Циципас надви над представителя на домакините Лоренцо Музети със 7:5, 7:5 в доста оспорван мач, който завърши в 1:43 часа след среднощ локално време.

Програмата на конкуренцията беше объркана поради дъжда, а гръцкият тенисист трябваше да изиграе втори мач за деня, откакто в следобеда преди този момент отстрани различен италианец Лоренцо Сонего с 6:3, 7:6(3) в доиграването на дуела, пресечен в понеделник вечерта поради преваляванията след края на първия сет.  

" Беше много натоварващо. Прекарах целия ден на кортовете. Дъждът обърка доста неща, само че се веселя, че всичко свърши по този добър за мен метод. Вложих много старания през днешния ден, в действителност тази нощ, към този момент сме на идващия ден. Сега би трябвало да се възстановя по допустимо най-бързия метод и да се съсредоточвам върху идната ми среща ", съобщи Циципас.

Гъркът пропиля ранен пробив задатък против Музети, само че въпреки всичко взе първия сет с нов брейк в края му. Във втората част италианецът поведе с 2:0, само че Циципас изравни за 3:3. Минаголодишният финалист пропусна четири мачбола при 5:4 и сервис на противника, само че по-късно спеч„ ели осем от идващите девет разигравания, с цел да победи.   

Така Циципас ще играе против номер 15 Борна Чорич (Хърватия), който постави завършек на приказката на унгарския квалификант Фабиан Марожан след 3:6, 6:4, 6:3.

Чорич се стреми към втори следващ полуфинал в сериите " Мастърс " след конкуренцията в Мадрид при започване на май.

" Работих крепко през последните няколко месеца, само че не играех толкоз добре. Но през последните две седмици започнах да се усещам по-добре, резултатите започнаха да идват и наподобява вложените в тренировките старания стартират да се изплащат ", разяснява Чорич.

Квалификантът Марожан, който е 135-и в света сега, за първи път влезе в главната скица на шампионата на АТП и шокира света на тениса след триумфа в два сета с 6:3, 7:6(4) в третия кръг над испанеца Карлос Алкарас, който ще оглави международната класация след края на конкуренцията.

Унгарецът беше покрай нова изненада, откакто взе първия сет, а при 2:2 във втория поведе с 40:15 при подаване на противника, само че пропиля двата брейкбола, а в следствие позволи и цялостен поврат.

" Нуждаех се от сет, с цел да видя по какъв начин играе и да преценява с какво мога да му упорствувам. Той е доста, доста добър, а също и много бърз. Трябваше да привикна и имах потребност от време. Но за благополучие във втория и в третия сет започнах да поднасям по-добре и съумях да намеря ритъма си ", изясни Чорич.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР